Ells s’ho pasten i ells s’ho cuinen

Bon dia i bon dijous internautes. 'No es pot ser i no ser una cosa al mateix temps i sota el mateix aspecte.' Unes paraules d'Aristòtil que no haurien de deixar indiferents a aquells que encara pensen que malgrat tenir "ànima republicana" el PSOE fa temps que ha eliminat del seu vocabulari la paraula república. Un fet aquest que deixà en evidència el president del govern central al desfer-se en elogis del principal rival, "Don Alfredo Pérez Rubalcaba". Mariano Rajoy no va tirar floretes a tothom però, ja que el principal damnificat fou CiU, als quals va retreure una actitud infantil mirant d'aprofitar la successió en la prefectura de l'Estat per "política petita".

El cert és que l'abstenció en la votació d'aquesta llei no ha agradat gens ni mica ni a PP ni a PSOE, tal com posava de manifest el cap de govern, el qual esperava que els nacionalistes rubriquessin el pacte que els dos principals partits han estat negociants de manera bilateral. Aquest menysteniment, com ja va passar en la reforma constitucional que Europa va imposar el 2011, feta en tan sols 48 hores després de ser acordada per Zapatero i Rajoy "en petit comité".

Per si això no fos poc, la causa monarquica tampoc trobava massa suport en el dia previst per la coronació de Felip VI, perquè la distància política a causa dels reiterats greuges patits per Catalunya es convertia també en distància física quan el president de la Generalitat declarava la més que probable absència a l'acte protocolari a causa d'un viatge oficial a California. Sigui com sigui, Mas i Duran que ahir es trobaren per formalitzar la posició de la federació van desitjar èxit al nou rei alhora que li demanaven que es mires el dret a decidir amb cert carinyo, cosa més que dubtosa després que l'hereu al tro fes una declaració de principis durant un acte de Navarra, reivindicant la unitat d'Espanya com a cavall de batalla i leitmotiv del seu futur regnat, donant a entendre que tot i les bones paraules no està gaire diposat a perdre patrimoni.

Si fa un moment recordàvem la pèrdua d'indentitat republicana dels socialistes, amb un acostament que desconcerta a propis i estranys, la mà dreta de Rubalcaba i eurodiputada electa, Elena Valenciano no descartava que el seu grup votés favorablement el candidat de la dreta a presidir la Comissió Europea. La justificació fou evitar que Europa pugui paral·litzar-se si el candidat conservador no compta amb suficients suports.

A casa nostra, mentre el Parlament de Catalunya reprovava Alícia Sánchez-Camacho per haver-se negat en el seu dia a donar explicacions a la comissió d'Afers Institucionals sobre el seu paper en el cas Método 3, diversos ciutadans que circulaven per l'avinguda Diagonal de Barcelona veien astorats i preocupats com circulaven diversos vehicles militars, entre els qual algun tanc. La versió oficial que no "oficiosa" restava importància i ho atribuia a les jornades de portes obertes que la caserna del Bruc farà aquest cap de setmana per mostrar la potència militar espanyola. Llàstima no hagin portat el famós submarí que malgrat la milionada que va costar continua fent aigües per tot arreu.

Les perles del dia ens arriba des de terres asiàtiques. La primera té com a protagonista un brasiler que ha convertit la seva afició per la cultura Coreana en quelcom més que malaltís. Allò que en un principi fou un intercanvi cultural, impactà tant en Max que ha acabat gastant-se la bonica quantitat de 3.000 dòlars per deixar de ser ros i amb ulls blau per convertir-se en un coreà més amb el ulls ametllats, tal com llegim al Daily Mail. Una historia

La segona perla és gairebé l'antitesi de la primera i la llegim a La Vanguardia , i el seu protagonista és un ciutadà xinès que visitava la mateixa Corea. El cas és que l'home no va poder entrar al país a causa de la dificultat que els funcionaris duaners tingueren per contrastar la seva identitat un cop examinat el seu passaport. El culpable no foren operacions estètiques com en l'altre cas, sinó la innocència del seu fill que matar l'avorriment durant el vol va dedicar-se a fer dibuixos sobre el passaport del seu progenitor.