La catifa europea

Bon dia i bon dijous internautes. 'Ni la contradicció és indici de falsedat, ni la manca de contradicció és indici de veritat.' El filòsof i teòleg occità Blaise Pascal és l'autor d'aquesta frase que sens dubte haurien de tenir ben present els 480 eurodiputats que tenen subscrit un sensacional pla de pensions en una sicav amb seu a Luxemburg. La investigació del periodista alemany Hans-Martin Tillack i publicada a Open Europe ha permès coneixer un altre dels motius vergonyosos pels quals molts polítics no li fan un lleig a l'exili daurat. Tot i així, dels 39 parlamentaris espanyols que gaudeixen d'aquest fons hi ha comptades excepcions com Willy Meyer, el dirigent d'IU que ahir mateix dimitia per no entrar en contradicció amb la campanya que aquesta formació fa contra els paradisos fiscals.

Malgrat la legalitat, no deixa de ser indignant que bona part dels servidors públics, sense distinció de colors, no envermelleixin per gaudir d'uns rèdits de gairebé el 50 per cent del capital invertit, mentre prediquen austeritat i contenció als quatre vents, que de fet ja en són tres per les retallades. Així, entre els noms destacats trobem entre altres Cristóbal Montoro i Arias Cañete pel PP, Elena Valenciano pel PSOE, o fins i tot la líder d'UPyD, Rosa Díez, que curiosament malgrat el seu amor per la pàtria resulta que té residència a Lituània.

Ja ho diuen que per molt que es vulgui amagar, tothom té un passat i la que fins ahir era vicepresidenta del Banc Europeu d'Inversions (BEI), Magdalena Álvarez, va tirar la tovallola davant les nombroses pressions de l'executiu espanyol i el propi PSOE, després que l'exministra de Foment resultés imputada pels cas dels EROs a Andalusia. Això sí, Maleni no tornarà a les espanyes amb les butxaques buides ni tampoc li caldrà buscar desesperadament una feina, ja que la seva renúncia li permetrà cobrar 10.000 euros al mes fins el 2.017 i a partir de llavors 4.000 euros al marge de la pensió que pugui cobrar per haver estat funcionària de l'Agència Tributària.

Sobre la infanta Cristina no ens extendrem massa, però sí que destacarem dues declaracions prou significatives respecte als dos delictes fiscals que el magistrar l'imputa. La primera ens la brindava el seu advocat, Miquel Roca, el qual deixava clar que està convençut que les acusacions del jutge quedaran en no res. La segona, en la mateixa línea, però més explícita venia del ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón, el qual remarcava que l'última paraula en aquest cas la té l'Audiència de Palma i no pas el jutge José Castro, per si no ens hagués quedat prou clar, no fos cas que ens féssim il·lusions.

Tampoc se'n faran massa d'il·lusions els funcionaris d'Hisenda que tenien intenció de presentar-se a la convocatòria que la Generalitat ha fet per tal d'incorporar treballadors qualificats per l'Agència Tributària de Catalunya (ATC). El ministeri d'Economia ha enviat un informe negatiu al respecte argumentant que el seu organisme no pot prescindir de cap funcionari degut a la càrrega de treball que tenen i per tant això retardarà fins a 3 anys la implantació total de l'ens català.

La perla del dia es fa ressò de la informació publicada per diversos mitjans nord-americans sobre el un recent estudi de la Universitat Mèdica de Texas que estableix una relació entre les malalties cardíaques de les dones i el fet de tenir més de quatre fills. Segons els investigadors, després del tercer part, les artèries es fan més estretes i això afavoreix que la mare sigui clara candidata a patir un atac de cor.

Si bé la doctora Monika Sanghavi ha volgut restar importància a la mostra feta en 1.400 dones, si que caldrà en compte el factor risc, no només per la salut sinó també per la butxaca de les famílies que no es conformen en veure la TV i s'exerciten en altres terrenys alegrement, especialment perquè com deia un savi: '
L'amor és l'únic esport que no s'interromp per falta de llum.'