Se la juguen!

Bon dia i bon dimecres internautes. 'La política és un acte d'equilibri entre la gent que vol entrar i aquells que no volen sortir.' La frase no la va dir un qualsevol sinó Jacques Benigne Bossuet, un destacat clergue, predicador i intel·lectual francès del S. XVII que va tenir com a principal escomesa a la vida defensar la teoria de l'origen diví del poder per justificar l'absolutisme de Lluís XIV.

I com en tantes moltes coses a la vida, la política també acostuma a ser un joc d'equilibris, especialment quan les majories i minories són tan volàtils com les de la cambra catalana. Aquest fou un dels punts que ahir destacà el president de la Generalitat en una llarga compareixença per fer balanç del 2014, any que qualificà de "grandíssim per al dret a decidir". Tot i compartir aquesta afirmació, em temo que molts de nosaltres completaríem l'afirmació dient que el final ha estat patètic.

Tan lamentable ha estat que són pocs els analistes que no veuen com el procés comença a desinflar-se, no pas com a conseqüència de l'esperit ciutadà, sinó bàsicament a aquestes picabaralles que després del 9-N han estat el pa de cada dia de la política catalana. Poc o gens cas han fet uns i altres (CDC i ERC) als que clamàvem unitat per tirar endavant un projecte de país, carregat d'il·lusió i esperança.

El to social que ahir emprà Artur Mas, evidencià un cert gir estratègic deixant un segon pla el procès, segurament per justificar l'obra de govern feta i per fer. Motiu pel qual és més que probable que la roda de premsa del proper dijous serà per anunciar que no hi haurà eleccions anticipades per manca d'acord amb els republicans.

És curiós veure com el que havia estat un idil·li al començament de la legislatura s'ha convertit en una ruptura en tota regla. Parafrasejant un conegut passatge de l'evangeli de Joan "qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra", i pel que hem vist cap dels protagonistes treballaria en una pedrera. Dijous el President haurà de fer un "paperot", especialment perquè serà difícil justificar la desacceleració de la independència, i més quan ahir prometia no afluixar en res. El més trist de tot és que enlloc d'adonar-se del flac favor que estan fent al país, la història pot acabar passant-los factura a convergents i republicans fruit de l'emprenyamenta generalitzada que no deixarà les urnes indiferents.

La perla de dia té com a protagonista un dels enginys que han revolucionat el món de les comunicacions. Si fa dos dies ens assabentàvem a través del The Independent que un home havia estat enxampat per intentar entrar il·legalment a la Xina amb 94 iPhones enganxats al seu cos, tampoc és menys esbojarrada la notícia que parla d'un nou telèfon intel·ligent de Motorola.

Ja és ben veritat que els mòbils han canviat la vida de moltes persones i malgrat el mercat ja està més que consolidat, sempre queden clients per captar. En aquest sentit, la companyia de Chicago ha apostat fort per Scout 5000. Un dispositiu que a més d'estar permanentment connectat a internet, diposa de geolocalitzador i càmera que emet en streaming a alta resolució. 

La diferència entre aquest i els que ja existeixen al mercat és que aquest costa prop de 200 dòlars i té forma de collar, bàsicament perquè és pels amics peluts de quatre potes, altrament coneguts per gossos.