Les aparences...

Bon vespre i bon dimarts internautes. 'No parlis a menys que puguis millorar el silenci.' Gran frase la de l'argentí Jorge Luis Borges que ens demostra la nul·la il·lustració de determinats dirigents que ens governen. Ja diuen que les aparences enganyen i més si tenim en compte el protagonista del dia, que tot i dir-se Català, el cognom no li fa justícia, malgrat sigui aquesta la cartera que ocupa des de fa uns mesos.
I és que el ministre del ram (de la mala educació) ha aprofitat l'esmorzar informatiu d'Europa Press per comparar nazisme i sobiranisme, un fet que fins ara sempre havíem sentit dir a dirigents del PP però no pas a membres del govern. Com ja és costum i fins i tot tradició, Dolores de Cospedal no ha volgut quedar-se enrere i s'ha sumat al discurs del que se suposa és qui vetlla per la justícia de tots els ciutadans.

Sigui com sigui, ja no és tant el mal que ens puguin fer declaracions com aquestes, perquè fa temps que estem immunitzats contra l'estupidesa, però sí que en aquests casos en que es fa un revisionisme malintencionat de la història del vell continent, som molts els que trobem a faltar una condemna enèrgica d'Europa, la qual continua escudant-se en "això és un afer intern i nosaltres no ens hi posem".

Però com la vida, la política no està pas exempta d'incomoditats. I això és precisament el que es palpava ahir en l'acte del Dia de la Justícia, on el destí o si més no el protocol va reunir el president de la Generalitat i el fiscal superior de Catalunya. A diferència d'altres ocasions en que la processó va per dins i es guarden les formes per allò tan hipòcrita del "políticament correcte", en aquest cas Artur Mas no es mossegà la llengua i etzibà que "no s'ha de confrontar la legitimitat democràtica i la legalitat de l'Estat de dret". El discurs no sentà especialment bé a Jose María Romero de Tejada, el qual no només no aplaudí sinó que malgrat compartir taula, no dirigi la paraula al president català.

Qui continua fent feina de picapedrer és David Fernández, que finalment ha aconseguit que CiU i PSC canviessin la seva posició inicial respecte a les 22 compareixences que vetaren en el seu dia per comparèixer a la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscals. D'aquesta manera, si els citats no s'hi neguen o unes eleccions anticipades ho impedeixen, veurem desfilar fins a 200 persones per donar explicacions sobre casos tan sonats com Pretòria, Palau, Pujol, Camarga...

I parlant d'escàndols, no podem pas deixar passar la polseguera que ha aixecat la renúncia de Mercè Pigem al Consell General del Poder Judicial, perquè tal com recullen alguns mitjans, la jugada hauria estat doble. Primer desprestigiar novament algú vincular a CiU i segon fer una ziga-zaga perfecta al substituir-la per Antonio Álvarez-Buylla, el qual estava imputat per falsificació de document públic. Es dóna la circumstància que finalment se l'ha desimputat i això reforça el sector conservador perquè permetrà treure a concurs la plaça que actualment ocupa del jutge Pablo Ruz de forma interina. Una jugada mestra, per posar més pals a les rodes del cas Gürtel amb l'objectiu que acabi dilatant-se en el temps i possiblement prescrivint.

La perla d'aquest dimarts ens arriba a partir d'una investigació publicada per la revista científica PNAS, segons la qual els humans ens mirem massa el melic sense tenir en compte que no som els únics en aquest planeta. La publicació desmenteix la tesi que fins ara creia que l'alcohol fou introduit per primera vegada a la dieta fa prop de 9.000 anys.

Una recent investigació paleogenètica demostra que fa uns fa uns 10 milions d'anys, els primats ja prenien alcohol. Així, els nostres avantpassats haurien començat a entrompar-se com a conseqüència d'ingerir la fruita caiguda, gairebé podrida, que hauria tingut els primers efectes etílics de la història.

En fi internautes, que al final el temps és el millor mestre, llàstima que al final acaba matant tots els seus estudiants.