Final feliç

Bona nit i bon dijous internautes. 'Tenir o no un final feliç depèn d'on decideixis aturar la història'. D'aquesta manera el gran cineasta Orson Welles deixava clar que en les nostres mans està l'opció d'acabar "brutalment bé" o malalment. I encara que tard, el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, no ha tingut més remei que fer fora un d'aquells personatges al que no presentaríem a ningú per vergonya aliena. Així, Javier Rodríguez, el fins avui conseller de Sanitat de Madrid l'han obligat a fer les maletes després que ahir mateix tornés a fer mèrits parlant de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero.

I és que determinats personatges sembla que no en tenen prou i converteixen les declaracions desafortunades en un valor a l'alça de la "xuleria" i la insensibilitat en grau superlatiu. Un fet que quedava palès la jornada passada quan aquest individu es vantava d'haver gestionat la crisi de l'ebola de forma impecable, impedint la mort de Romero i evitant un contagi massiu.

La pressió mediàtica i l'horitzó de les eleccions han fet caure finalment aquest metge, que potser en el seu dia va subscriure el jurament hipocràtic, però ben segur que el codi ètic i les bones maneres les deixà pels altres. Per sort, els ciutadans de Madrid han acabant tenint un feliç lliurant-se'n.
 

Els que a hores d'ara deuen estar també contents són els 33 jutges que fa uns mesos eren expedientats pel CGPJ a causa d'un manifest pro-consulta que defensava el dret a decidir. El membres de l'òrgan judicial han acordat arxivar el cas basant-se en el dret a la llibertat d'expressió i d'opinió. Això sí, han censurat l'actitud que tingueren, perquè segons ells "allunya els tribunals de la ciutadania", cosa que per a molts de nosaltres és tot el contrari.

I mentrestant, els SMS de Junqueras i Mas han centrar bona part de la informació d'avui a l'espera d'una trobada que no acaba d'arribar. Una reunió que hauria de servir per apropar posicions pel bé del país després de la trencadissa que provocà la conferència de Junqueras. Diuen diverses fonts que ara és hora d'arremangar-se i deixar les antipaties personals de banda, prioritzant allò que milions de catalans demanden.

Aquesta és un dels arguments que segurament deuria reclamar la presidenta de l'ANC a la secretària general d'ERC, després de l'acte del líder republicà. I és que al marge dels incondicionals, pocs foren els que aplaudiren i molts els que acabàrem emprenyats al veure que lluny de construir ponts de diàlegs es creaven murs que no ajuden gens al procés. 

Probablement, Carme Forcadell deuria retreure a Marta Rovira aquest mateix punt, ja que sembla que l'eufòria dels republicans al veure la Generalitat a tocar, els hauria fet oblidar que per molt que no els agradi, sense els altres partits (Convergència inclosa) no hi haurà ni eleccions ni independència. No és doncs estrany, que a hores d'ara tant l'ANC com Òmnium vegin amb més simpatia el full de ruta de Mas.

La perla d'aquest dijous ens la porta la premsa del país del sol naixent, perquè si una terra ha sabut combinar la tradició mil·lenària, la tecnologia i alhora l'excentricitat, sens dubte ha estat Japó. En aquest sentit, la premsa nipona ens explica l'èxit que està tenint una empresa emprenedora oferint un peculiar servei de taxi.

Davant el ritme frenètic de la societat actual ha sorgit la necessitat de prendre's les coses amb més calma per combatre l'estrès diari. Una filosofia que ha estat vital perquè la companyia Sanwa Kotsu creés el servei de "Taxi Tortuga".

D'aquesta manera, els passatgers que no tinguin la pressa a l'agenda podran gaudir  d'un viatge més agradable. Entre els seus clients trobem des de dones embarassades, jubilats, famílies amb nens petits i turistes.

En fi internautes, un servei que en hores punta tindrà un munt de competència donat el volum de trànsit, però de de ben segur que algun dia aconseguirà eliminar una de les frases més gastades dels guionistes de , ja que el "segueixi aquell taxi" quedarà desfasat perquè el seguirem nosaltres mateixos xino-xano.