El dit acusador

Bon dia i bon dijous internautes. Epictet d'Hieràpolis, filòsof de la Grècia clàssica va escriure fa uns quants segles que 'Acusar als altres dels propis infortunis és un signe de falta d'educació. Acusar-se un mateix, demostra que l'educació ha començat.' El que fa temps que ha començat és la batalla per culpabilitzar els representants públics que simplement segueixen el mandat democràtic que els demana el carrer. Els darrers exemples els trobàrem ahir, primer al Parlament amb la incendiària intervenció de la mà dreta (perquè d'esquerra no en vol tenir) d'Alicia Sánchez-Camacho. Enric Millo, visiblement molest perquè es votés els membres de la Comissió de Control del 9-N va apressar-se a identificar els diputats/diputades que participaren en l'elecció. La intenció del PPC al presentar l'acta a la Fiscalia és ben clara: eludir la responsabilitat de rescoldre un conflicte polític passant la patata calenta al poder judicial.

Una estratègia la d'assenyalar que en el seu dia feu envermellir tot un president de la República Francesa després del famós "J’accuse…!" del gran escriptor Émile Zola. Uns anys més tard, les fabulacions continuen de la mà de l'eurodiputat Esteban González Pons, el qual ha enviat un email per mirar de desactivar la simpatia que puguin tenir els 751 diputats de l'Eurocambra pel procés.  L'email afirma que la consulta catalana és una il·legalitat que atempta contra la convivència i la història d'Espanya, un fet que si no s'hi posa remei pot contagiar altres regions fragmentant el vell continent. A més, el dirigent popular adverteix que el sotrac econòmic espanyol en cas de secessió es faria extensible a la resta de membres ja que afectaria greument la recuperació econòmica. En resum, González Pons afirma que és antinatural trencar els lligams històrics perquè aquesta "regió" ha estat part integral d'Espanya des dels seu orígens. Llàstima que no expliqui que no ha estat per voluntat pròpia sinó per la força de les armes.

En aquest sentit i per recordar-nos-ho, el director general de la Policia espanyola, Ignacio Cosidó, va afirmar ahir que la institució que dirigeix garantirà el compliment de la llei i defensarà la Constitució davant els que la desafien vulnerant la llei". Per si no quedaven prou clares les seves paraules ahir el ministeri de l'Interior va enviar 300 antiavalots que se sumen als que ja fa mesos que es troben concentrats a Calella en previsió que puguin produir-se aldarulls o consultes no autoritzades.

D'altra banda, el grup de comunicació Bloomberg ha provocat un autèntic terrabastall arran del contundent editorial publicat contra l'estretor de mires del govern espanyol amb el conflicte català. L'escrit critica obertament l'immobilisme de Rajoy i l'insta a actuar com feu el seu col·lega britànic.  L’editorial posa de manifesta els reiterats atacs i provocacions dels populars contra els catalans, tenint com a punt d'inflexió el dia en que el TC va retallar l'Estatut després del recurs interposat per l'actual partit al poder. L'article vaticina que o bé es reconeixen els errors i es negocia o l'independència seguirà sumant adeptes.

La perla d'aquesta jornada ens la porta el diari alemany 'The Local', el qual es fa ressò de l'estrany mètode de les autoritats d'Essen per rehabilitar persones col·lectius amb problemes d'integració social. El cas és que l'ajuntament d'aquesta població ha decidit crear una brigada de neteja contractant rodamóns, drogadictes i alcohòlics.

D'aquesta manera, la iniciativa pretén reduir les dificultats d'aquelles persones que no són capaços d'abandonar l'alcohol i ajudar-los perquè tornin a una vida normal. El paradocal de l'oferta no són els 1,25 euros que cobraran l'hora, sinó la contrapartida que compensarà aquesta misèria: tabac, menjar i 3 ampolles de cervesa diàries.

No cal dir la cara d'estupefacció que ha causat la notícia en la societat teutona, gairebé tanta com la nostra si el Tribunal Constitucional espanyol que té com a president un militant del PP, s'hagués pronunciat a favor de la consulta.