Negar la major

Bona tarda i bon dimecres internautes. 'Molts homes cometen l'error de substituir el coneixement per l'afirmació que és veritat el que ells desitgen.' Aquesta cita del matemàtic i filòsof gal·lès, Bertand Russell ens permet endinsar-nos en la notícia que obre La Mossegada d'avui. Tal com llegim al diari  ARA, el PP Balear torna a la càrrega contra la cultura i la identitat catalana. Fent ús del negacionisme més extrem, el Parlament balear aprovava ahir una resolució que afirma la inexistència  dels Països Catalans i nega que les Illes Balears formin part de cap País Català.

La saviesa popular, que no del PP, diu que qui perd els seus orígens perd la identitat i sota aquesta premisa els governs d'Aragó, València i les Balears miren de fer tot el possible per esborrar qualsevol vestigi de catalanitat a base d'una estratègia perfectament orquestrada en forma de genocidi cultural. Un fet que aquest matí s'encarregava de recordar el conseller de Presidència, Francesc Homs, durant la presentació al Parlament dels actes del Tricentenari. 

Tal com informàvem ahir, el nou cavall de batalla de l'unionisme és el simpòsium acadèmic "Espanya contra Catalunya, una mirada històrica", organitzat pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya. Ciutadans i el PP ja van posar el cas en mans de la fiscalia perquè consideren que hi ha incitació a l'odi. Lluny de quedar-se aquí, els PoPulars presenten aquesta tarda a les Corts, una proposició de llei que rebutja i condemna l'acte. Com no podia ser d'altra manera, sempre és més fàcil negar la major i les evidències històriques que fer un acte de contrició demanant perdó, cosa difícil tenint en compte que després de més de 30 anys de democràcia encara no han condemnat la dictadura.

Evidentment, aquesta no és només una qüestió moral sinó també d'educació, un tema al qual s'hi ha referit avui la presidenta de Castilla-La Mancha i alhora secretària general del PP, Dolores de Cospedal, afirmant com qui no vol la cosa que el gran error de la democràcia fou haver transferit les competències d'educació a les comunitats autònomes, ja que amb els anys el nacionalisme veu els fruits de l'adoctrinament

Precisament força adoctrinada deuria estar la revisora del Talgo que expulsà Josep Maria Sagrera i el seu nét quan es dirigien cap a Girona en aquest tren. El seu crim fou haver tingut la desgràcia segons la treballadora del ferrocarril de néixer a Catalunya. Segons llegim a El Punt Avui, la dona obligà ambdós passatgers a baixar a Montcada i Reixach després de dir-los que “tinc mania als catalans, i ara, pels meus collons que baixareu”, i que no pensava vendre el bitllet a l'infant. Un fet que malauradament no és nou ja que fa pocs mesos es produí un altre incident entre un cambrer de l'AVE i un viatger que no va poder fer ús de la llengua d'en Pompeu Fabra.

Per tal de refredar un xic l'ambient, entrem al terreny de les perles. La d'avui ens acosta al funeral de Nelson Mandela, i no precisament per les desafortunades paraules de Rajoy recordant l'emoció del triomf de La Roja en aquell mateix estadi. El cas passà força desapercebut pel gran públic, però no pas per aquelles persones sordes que seguien la retransmissió per televisió. Segons explica La Vanguardia, l'home que va realitzar la funció d'intèrpret per a sords i que va estar a un pam dels principals líders mundials, era un impostor. L'home sembla que va inventar-se tots els gestos i en cap moment va fer ús del llenguatge que té aquest col·lectiu per comunicar-se, cosa que no només sorprengué aquests discapacitats auditius sinó que els indignà en gran manera. El més curiós és que l'home del qual encara no s'ha fet pública la identitat va cobrar per la feina i va alternar amb la flor i nata internacional.