Del 27 al 31

Bona tarda i bon dimecres internautes. Sir Francis Bacon, filòsof i assagista britànic deixà escrit que 'L'esperança és un bon esmorzar, però també un mal sopar'. I aquesta metàfora no deixa de tenir fonament si tenim en compte que quan un poble perd l'esperança acaba diluint-se en l'oblit. Afortunadament, aquest no és el nostre cas però no val a badar perquè malgrat que els somnis ajuden a tirar endavant, si no es materialitzen poden convertir-se en autèntics malsons. De moment la il·lusió dels catalans la tenim posada en els darrers 4 dies de desembre, perquè aquesta és la data límit que s'ha posat el govern català per acordar la pregunta de la consulta. Aquesta prova de foc per arribar a un mínim de consens ha de servir també per allunyar discussions i rancúnies, avantposant el país per damunt dels interessos de partit, ja que si no, els nostres representants hauran fet el més gran dels ridículs.

D'aquesta manera, el portaveu Francesc Homs desmentia rotundament la informació publicada pel diari La Razón en que assegurava que el president de la Generalitat anunciaria data i pregunta en una entrevista que concedirà a TV3 el proper dia 16. No cal dir que aquest tipus d'informacions només pretenen minar l'opinió pública, tal com ja explicàvem fa pocs dies quan El Confidencial treia a la llum el suposat informe de la Generalitat per crear el seu propi servei d'intel·ligència.

I dies més tard, ves per on, Albert Ribera es feia amb aquest document, atribuint-ne l'autoria al govern català. Tot i que el president ha negat la seva veracitat, tant Alícia Sánchez-Camacho (PP) com Pere Navarro (PSC) han demanat a la fiscalia que ho investigui. No deixa de ser curiós que l'esmentat expedient que publica E-notícies, conté nombrosos errors ortogràfics propis d'una mala traducció feta des del castellà. Una mostra més de la professionalitat que tenen els serveis secrets espanyols, que no deixen de confirmar els lamentables resultats de l'informe PISA a l'estat espanyol.

I mentre Espanya continua sense aixecar el cap en l'ensenyament, tampoc ho fa en termes de transparència i corrupció. Això és el que desprèn de l'estudi el·laborat per Transparency International que situa el país com un dels que més ha vist incrementada la corrupció juntament amb Síria. La impunitat, els escàndols econòmics i la crisi generalitzada de les institucions ha fet que Espanya es trobi per darrera de Brunei i Polònia. Aquests factors són només alguns dels indicadors que la consultora internacional PWC deu haver emprat per redactar un informe força negatiu, segons el qual Espanya no recupera un nivell d'ocupació com el d'abans de la crisi fins el llunyà 2024.

Una vegada analitzada l'actualitat més seriosa, és moment de respirar fons i evadir-nos a través de les perles d'aquest dimecres. La primera ens arriba d'un dels països més catòlics d'Europa, Polònia. La informació que ens aporta el rotatiu alemany Berliner Zeitung explica l'insòlit cas d'un home al que els metges donaven gairebé per mort després d'haver patit un greu accident de trànsit. El pacient que estava en coma va rebre la visita d'un capellà que resà per ell i li administrà la extremunció. Sorprenenment, l'home es recuperà al cap de pocs dies i a l'assabentar-se del que havia succeït demandà l'hospital per 21.000 euros al·legant que ell era ateu i no s'havia respectat la llibertat de consciència.

I de consciència a l'inconsciència d'un tribunal de Kenya que fa pocs dies cridava a declarar una cabra en el judici contra un jove de 28 anys acusat de practicar zoofilia amb l'animal. Tal com llegim al diari britànic Metro, Katana Kitsao Guanya va veure's sorprés per la decisió de la fiscalia al veure aparèixer la seva víctima. No sabem si aquest individu, aspirava a ser el "mascle cabró", però en tot cas sí que tindrà 10 anys ben bons per aspirar a ser millor persona i deixar de fer animalades.