L'estat es blinda

Bona tarda i bon divendres internautes. El gran dibuixant i humorista Jaume Perich va escriure en una de les seves vinyetes que 'Gràcies a la llibertat d'expressió avui ja és possible dir que un governant és un inútil sense que ens passi res. Al governant tampoc' No deixava de ser cert en part fins avui que coneixem la notícia publicada per La Razón sobre el projecte de llei de Seguretat Ciutadana. Aquesta fantàstica llei mordassa, que de moment passa força desapercebuda, suposa un blindatge no del govern en sí, sinó de l'Estat. Abans d'acabar l'any l'executiu de Rajoy la debatrà en consell de ministres, ja que el nombre de drets retallats està molt per sobre dels que ens dóna amb la coartada que han de preservar l'estat de dret. 

Evidentment, allò que més mal fa als espanyols a part de tocar la seva bandera són les discrepàncies sobre el que ells anomenen LA NACIÓN, i això que ells en diuen ofenses o ultratges, en les variants orals, escrites o de fet, passaran a estar molt més tipificades del que ja ho estan ara. Els moviments ciutadans com la PAH hauran de canviar de tàctica de pressió vers els il·lustres diputats perquè l'assetjament també estarà prohibit a l'igual que les manifestacions o protestes que no hagin estat autoritzades per l'autoritat governativa, especialment dures seran les sancions per aquelles persones que protestin davant el Congrés  o els alts tribunals de justícia. En fi, que ens esperen temps difícils perquè les retallades econòmiques aniran seguides de les socials.

Com si d'un bucle es tractés, el PSC torna a ser notícia per les discrepàncies internes al voltant del dret a decidir. Després de despenjar-se aquesta setmana dels partits que sol·liciten la transferència de l'article 150.2 per celebrar referèndums. Tal com informa Vilaweb, Antonio Balmón, secretari d'Acció Política i mà dreta de Pere Navarro, va anunciar la celebració d'un consell nacional extraordinari per aquest diumenge per tal de posicionar-se "definitivament" o no, en el tema de la consulta. Per tal de minimitzar les reaccions que puguin donar-se al consell, l'encara líder del PSC (com sempre dit amb carinyo) ha mantingut avui divendres una reunió amb els representants d'Avancem i Agrupament Socialista. No han transcendit els detalls però ells mateixos han reconegut que no han arribar a un acord per consensuar una única posició. De tota manera, fons dels socialistes avancen que si les discrepàncies es materialitzen al grup parlamentari per no acatar la decisió de la direcció, aleshores no seria d'estranyar que hi hagués alguna expulsió.

D'altra banda, fantàstica la intervenció de Cristóbal Montoro durant la compareixença davant la premsa després del consell de ministres. Segons el titular d'Economia cal restar credibilitat al famós "Espanya ens roba' ja que Catalunya forma part d'Espanya i seria com robar-se a si mateix. L'estupidesa d'aquest home cada vegada ens sorprèn més, perquè després ha seguit el seu argument renyant als independentistes que  volen acabar amb la casa del pare, la família i Europa. Només li faltava afegir l'esperit sant.

Les perles d'aquest divendres tenen com a protagonistes ben diferents. El primer el gran Homer Simpson, ja que segons llegim a La Vanguardia, s'ha retrobat amb un company de joventut, que curiosament és de Barcelona. D'aquesta manera, a mode de flashback el cap de família dels Simpson recordarà la seva visita a la Sagrada Família, gràcies al seu amic Eduardo que ha decidit visitar-lo per ajudar-lo a passar la crisi dels 40. Llàstima que la visió que dels barcelonins es dóna, fent ús del typical spanish ens retrata una societat masclista, passota i taurina. No sabem si per redimir-se o no, els guionistes acaben l'episodi amb Marge demanant a l'Eduardo que no s'ofengui si l'anomena espanyol.

La darrea perla té com a protagonista el fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, que lluny de sorprendre'ns ha fet el que s'esperava. I és que aquest s'ha avançat al jutge Castro i s'ha refermat en no demanar la imputació de la infanta Cristina per falta de proves sòl·lides. L'anècdota radica en el fet que el magistrat encara no s'ha pronunciat perquè està a l'espera de rebre un informe de l'Agència Tributària i d'un altre de la Brigada de Delinqüència Econòmica, a més de l'extracte bancari dels comptes bancaris de la parella. Com veieu un professional el fiscal com pocs, que abans de tenir més elements de judici, opta directament per descartar qualsevol tipus de culpabilitat, no sabem si això obeeix a una secreta afició per una determinada marca de cervesa (Coronita) o bé perquè com a l'anterior mili, a la monarquia la innocència sempre "se le supone", malgrat les evidències.