Catalunya estima Espanya?

Bona tarda i bon dijous internautes. Deia l'escriptor Jacinto Benavente que 'el veritable amor no se'l coneix pel que exigeix​​, sinó pel que ofereix' i aquesta és una interessant cita que serveix per referir-me al discurs amb que el president de la Generalitat obria ahir el Debat de Política General. Segons Artur Mas, "Catalunya sent afecte real per Espanya, l'estima, però ja no confia en l'Estat". Aquest estrany sentiment no deixa de ser un xic contraditori, si tenim en compte com ens ha tractat des de sempre les èlits governants. Per tant, no ens confonguem, perquè com deia el gran Woody Allen, 'Per què l'anomenen Amor quan volen dir Sexe?' Per tant, ni amor ni odi, simplement indiferència a algú que només ens vol pel que produïm.

Tot i l'encostipat presidencial, Artur Mas va fer un discurs força brillant, en el qual pronuncià en més d'una ocasió la paraula INDEPENDÈNCIA, un fet que celebrem. El seu fou un parlament bastant sincer, si tenim en compte que, a part de destacar el punts positius de la tasca de govern, també féu un exercici d'autocrítica vers els temes negatius, un fet que vist el panorama general sempre és d'agrair en un polític. De la intervenció d'ahir, subratllem el fet que Mas no va voler monopolitzar la seva intervenció únicament en la consulta sinó que va incidir força en la crisi i en recuperar la credibilitat de la classe política impulsant mesures com la transparència. Entre els anuncis significatius anuncià que en l'àmbit econòmic el 2014 no serà un any de retallades i en la qüestió nacional el full de ruta no ha canviat. Així, el president insistí que vol realitzar la consulta amb el consens del govern espanyol prioritàriament i en cas negatiu convocant eleccions plebiscitàries, sens especificar si poden ser abans del 2016.

Tot i que demà ja aprofundirem en les intervencions dels grups de l'oposició i en les respectives rèpliques, cal fer esment que no va convèncer massa menysvalorant  l'informe que el Síndic de Greuges feu denunciant diversos casos desnutrició.  I avui, permeteu que subratlli la resposta que Artur Mas donava a Pere Navarro, en la qual desestimava brillantment la famosa Tercera Via d'UDC. D'aquesta manera, despatxava aquesta alternativa proposada pel seu soci i elogiada per PP, C's i PSC, argumentant molt encertadament que aquesta Via ja la van desestimar el 2005 amb la gran escapçada que patí l'Estatut a l Congrés, Senat i Tribunal Constitucional.

I si darrrerament les portes europees semblava que se'ns tancaven per boca de diferents dirigents, ahir Roland Vaubel, assessor de la tot poderosa cancellera Merkel, afirmava que enlloc diu que Catalunya hagi de quedar fora de la UE en cas d'independència. En declaracions al programa El món a RAC1, l'assessor deixava ben clar, que "no hi ha precedents ni lleis explícites" que contemplin aquesta situació, i reiterà la seva creença que una Catalunya independent seria perfectament viable dins el marc comunitari.

En l'àmbit educatiu, la vaga de mestres i professors continua a les Balears. Tot i la tensió d'aquests dies, sembla que que comença a entreveure's certa flexibilització del govern de les illes. El diari ARA explica que el departament d'ensenyament ja ha readmès com a professors els 3 directors que foren cessats fa pocs mesos i a més estaria disposat a que l'aplicació del Tractament Integral del Llengües (TIL) sigui voluntària a primer d'ESO. Sigui com sigui, l'obsessió per eliminar qualsevol revolta contra aquest decret la personalitzava, tal com llegim a Vilaweb, la diputada del PP Ana Mª Aguiló, la qual de forma mesquina, amenaçà de retirar la custòdia dels fills als pares que se sumen a la vaga recolzant als docents.
 

Evidentment aquest experiment balear no deixa de formar part de l'estratègia del PP amparant-se a la malaurada famosa Llei de reforma educativa (LOMCE). Ahir, tal com explica El País, coneixíem l'esmena pactada per UPyD i el PP per incloure que el castellà sigui llengua vehicular a totes les escoles de l'Estat.

I després de tanta informació desengreixem una mica la maquinària informativa a través de les perles del dia. Comencem parlant del que publica El Confidencial, el qual explica que les trifulques i hores tenses que es vivien la setmana passada a La Zarzuela perquè el Rei volia anar-se'n als Estats Units a operar-se. Després de que els experts aconseguissin convèncer-lo, la segona discussió pujada de to segons algunes fonts, arribà perquè no acceptà que l'ingressessin a l'hospital público La Paz de Madrid, ja que fou allà on el seu pare putatiu, el general Franco, acabà agonitzant i el monarca no volia que el poble fes comparacions.

La segona i última perla ens la porta la cadena nord-americana CBS , la qual es fa ressò d'un tractament mèdic que podria resultar revolucionari a l'hora de tractar membres del cos amputats. La informació ens desvetlla el cas de Paul Halpern, un pacient que va perdre el dit a causa de la mossegada d'un cavall que estava alimentant. El ferit fou assistit pel doctor Eugenio Rodríguez a Miami, i aquest decidí fer un motlle amb una bufeta de porc, que posteriorment va unir al monyó del membre amputat. D'aquesta manera, i per estrany que sembli els ossos, pell i teixits van regenerar-se, com si d'una cua de sargantana es tractés.

Ja ho veieu internautes, del porc tot se n'aprofita.