Té caducitat la consulta?





Bon dia i bon dimecres internautes. Al S.XIX l'historiador i polític francès, Alexis de Tocqueville escrigué: 'Les societats s'han de jutjar per la seva capacitat per fer que la gent sigui feliç.' Ahir, la compareixença tan esperada del President de la Generalitat deixà molts catalans 'poc feliços', un fet que celebren en gran manera les diferents rotatives de Madrid, que destaquen en gran titulars l'acostament de Mas als postulats de Duran. Moltes eren les expectatives creades perquè s'esperaven importants revelacions, però ahir Artur Mas va deixar pocs titulars i els que deixà no conviden especialment a l'optimisme per aquells que anhelem l'Estat Propi, altrament dit, INDEPENDÈNCIA.


En una estratègia per intentar combatre les darreres enquestes poc favorables a CiU i marcar perfil propi, el President va deixar clar que pensa esgotar la legislatura, hi hagi consulta o no. Per tant, queda clar que la consulta va esbaint-se a l'horitzó perquè comença a oblidar-se de les paraules que pronuncià a l'assegurar que 'la consulta es fara sí o sí'. Al marge de la presentació del Pla de Govern, queda clar que el dirigent descarta totalment la DUI i preten fer una consulta que cada vegada es va desdibuixant més al supeditar-la a la legalitat que Madrid no veu per enlloc.

D'altra banda, reiterà la seva oferta a Esquerra Republicana i al PSC per entrar al govern de Catalunya, un fet gairebé impossible en el cas dels socialistes i poc provable en el cas dels republicans, a menys que s'aposti fermament per elaborar LA PREGUNTA i es posi una data a l'etèria consulta, tal com volen almenys el 70 % dels catalans segons l'enquesta de GESOP.

I mentre a casa nostra escoltàvem atents aquesta compareixença, a Extremadura José Antonio Monago anunciava a bombo i plateret que pensa abaixar l'IRPF de la comunitat que presideix, aliniant-se amb la filosofia pregonada per Aznar i Aguirre. Aquesta mesura i la rebaixa de taxes i fiscalitat per la comunitat que presideix topa novament amb la norma d'austeritat imposada pel govern central. Per tal d'argumentar aquesta mesura, en el marc del Debat Sobre l'Estat de la Regió, Monago explicà que prenia aquesta decisió després d'una 'gestió seriosa i rigurosa'. Què fàcil és fer-ho amb la solidaritat dels demés.

Deixem l'àmbit polític i entrem en l'espiritual, perquè segons recull la publicació xilena Reflexión y Liberación el Papa Francesc hauria reconegut en una trobada amb reliogiosos sud-americans l'existència d'un lobby gai al Vaticà i d'un corrent de corrupció que cal combatre amb reformes. I precisament, parlant d'aquest grup de pressió, David Berger teòleg i extreballador de l'Acadèmia Vaticana reconeix al blog El puerco Espín que ell mateix vivia en parella al Vaticà amb el seu cosí, un fet que també compartien alguns sacerdots i bisbes. Visca la hipocresia!

I la crisi també passa factura a la Benemerita. N'infomava Libertad Digital ahir explicant que la Comandància de Barcelona de la Guàrdia Civil fa mesos que no paga el rebut de la llum i la companyia ja ha enviat diverses notificacions advertint del tallament del servei. Abans però que ENDESA enviï els técnics per fer efectiva la mesura, un alt oficial dictà l'ordre que es barri l'entrada als treballadors de la companyia que haurien de tallar el corrent elèctric del taller on hi ha la flota de vehicles de l'institut armat. No descartem que com a segona mesura comencin a incrementar el nombre de sancions per tal de recaptar diners per pagar l'electricitat.

La nota final ens la porten dues perles. La primera té com a protagonista el periodista Hermann Tertsch, el qual protagonitzà una interessant anècdota al programa Kilómetro 0 de Ana Samboal de Telemadrid. Mentre el periodista comentava la darrera conferència de José María Aznar al Club Siglo XXI, de fons 2 monitors oferien imatges de l'acte, però de sobte el subconscient de Tertsch es feu present i começaren a apareixer imatges del dictador Franco. Després de veure-ho a casa vam patir molt pel periodista, sabent que és un gran demòcrata i defensor de tot allò que és català.

L'altra ens la serveix El Confidencial.com que explica les conseqüències de la son d'un treballador d'una entitat bancària alemanya, que a causa d'una becaina sobre el teclat, convertí una simple transferència de 64'20 euros en 222.222.222'22 euros. Un error que malgrat fou causat per la son, difícilment el deixarà dormir durant un temps.

En fi internautes, que com deia el filòsof: 'El meu somni és el de Picasso; tenir molts diners per viure tranquil com els pobres.'