No n'aprenem?

Bon dia i bon dimarts internautes. Per l'escriptor i periodista nord-americà Henry Louis Mencken, 'Per a tot problema humà hi ha sempre una solució fàcil, clara, plausible i equivocada'. Això que la majoria dels éssers racionals ho entenem perfectament, no deu fàcil de comprendre per aquells responsables del govern català que ahir signaren la renovació de la concessió del servei de rodalies a l'empresa RENFE. L'acord signat entre la ministra de Foment, Ana Pastor, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, desmenteixen el globus sonda que fa unes setmanes va apareixer sobre la possible adjudicació d'aquest servei al ferrocarrils francesos (SNCF). La política del peix al cove en matèria d'infraestructures segueix ben vigent, internautes. Aquesta vegada han decidit que la companyia espanyola segueixi després que RENFE ha promès una inversió de 160 milions d'euros per millorar la xarxa i assegurar que Rodalies arribarà a Girona, Lleida i Tarragona. El que no han dit és si arribarà amb retard com sempre i si la inversió s'acabarà realitzant o formarà part de l'històric dèficit i deute que acumula l'Estat amb Catalunya.

Sense abandonar el tema dels ferrocarrils, nou entrebanc mediàtic en la inauguració de l'AVE Madrid-Alacant per l'hereu de la corona i el president del Govern, els quals es veieren sorpresos per una protesta amb xiulades i petards inclosos. A més a més, Mariano Rajoy no va poder evitar la foto que tan volia esquivar amb l'alcaldesa del PP a Alacant, Sonia Castedo, la qual està imputada en diversos casos de corrupció.

Seguim parlant de xoc de trens, aquesta vegada el que fa referència a l'estira i arronça que duen a terme el jutge José Castro i el ministeri d'Hisenda. Fa pocs dies més d'un es deuria posar les mans al cap després que l'instructor del cas Nóos reclamés a Hisenda informació sobre les declaracions i moviments fiscals de la infanta Cristina. I ooohhh sorpesa! en un primer informe la filla del rei hauria venut, sense declararo, entre 2005 i 2006 tretze immobles per valor d'1'4 milions d'euros. Un cop saltada l'alarma, la Casa Reial desmentí aqueses dades i més tard el propi ministre Montoro ho atribuí a un error causat perquè les dades les facilità una tercera persona. I nosaltres ens ho hem de creure? Aquesta nova demostració que la justícia no és igual per tothom té rellevància internacional, fixeu-vos com ho tracta el diari argentí Clarín, sense ingerències ni pressions.

Al que cada cop li deixen més 'Clarín' és a l'encara líder del PSC, Pere Navarro. Perquè ahir Pérez Rubalcava es reuní a la seu socialista a Madrid amb 6 dels barons del PSOE. El tema no era menor, ja que els dirigents van dedicar bona part de la trobada a parlar sobre el model d'Estat. A Navarro i el seu Federalisme ni l'esperaren ni el convidaren, no fos cas que encara tornés a llançar una de les seves idees explosives que tanta polseguera aixeca.  Llegim aquesta nova bofetada política a La Vanguardia. Tot i així internautes, Pere Navarro està plenament convençut que influirà en aquest nou model del PSOE, un fet que com deia aquell 'el moviment es demostra caminant', i Navarro deu caminar fent marxa enrera.

Acabem amb dues perles. La primera ens trasllada a terres hel·lèniques, perquè el Consell d'Estat grec ha tingut en compte el recurs presentat pels treballadors de la televisió i ràdio pública d'aquell país. D'aquesta manera, el tancament dels mitjans de comunicació públics haurà d'esperar fins que en creïn una altra de nova. O sigui, com la aquella famosa cançó de Ricky Martín quan deia 'Un, Dos, Tres... Un pasito palante María. Un, Dos, Tres. Un pasito patras'

I sense perdre el ritme, el secretari general del Sindicat Unificat de Policia (SUP), José Manuel Sánchez, ens obsequia amb una interessant perla que ens descobreix e-noticies.  Aquest funcionari que el passat diumenge va titllar una part dels catalans com a fills de trenta mil pares per haver xiulat l'himne espanyol al circuit de Catalunya, resulta que té una peculiar afició perquè recopila imatges de caire pornogràfic i acudits sobre la monarquia en el seu àlbum de fotos de twitter. Bonic exemple la d'aquest individu, que per cert, fou el que donà crèdit al fals informe sobre els comptes d'Artur Mas a Suïssa.

En fi internautes, com bé deia Santiago Ramón y Cajal, Premi Nobel de Medicina: 'El pitjor no és cometre un error, sinó tractar de justificar-ho, en comptes d'aprofitar-lo com a avís providencial de la nostra lleugeresa o ignorància'.