Estira i Arronsa




MAGDA PICAÑOL OLIVA
OPINIÓ
 
 
Estem vivint un època convulsa en molts sentits i necessitem un mínim de consens en aspectes claus pel nostre futur. No és fàcil, ni ho serà, però cal que L’ESTIRADA la fem nosaltres, doncs ja se n’encarreguen prou els polítics que governen el nostre país d’arronsar-se davant l’adversitat o de vendre’s per un “plat de llenties”...Sempre que hi ha divergències haurien de sortir conclusions positives, construïdes a partir de la diferència, però sembla ser que la màxima d’Albert Einstein no serveix igual per tothom, en el sentit que ell li volia donar, està clar... “Una vetllada en la qual els presents estan absolutament d’acord, és una vetllada perduda” (penseu que els comensals sempre son els mateixos, ja que n’hi ha que ni tant sols seuen a taula, com és el cas de PP i Ciutadans).

No podem veure com , cada dia, hi ha més contradiccions dins les formacions polítiques i, sobre tot, dins les que es van comprometre a una fita històrica, UN NOU ESTAT D’EUROPA. És a dir, la discussió argumentada és la base de tot aprenentatge, és cert, però sembla que hi ha determinats personatges que van per lliure i pretenen despistar-nos del camí sense retorn que hem iniciat.

Comencem per l’Ajuntament de Barcelona, que hauria d’ésser exemple per tots el municipis catalans, i que no exercirà la Insubmissió Fiscal, iniciada a l’Ajuntament de Gallifa ( governat llavors per Solidaritat Catalana per la Independència) i a la qual si han sumat més municipis... A banda d’això, val a dir que hi ha molts ciutadans i empresaris que s’hi han anat adherint a títol individual, també han culminat aquesta iniciativa aquest dimarts tots els diputats d’ERC , la CUP i membres de l’ANC donant suport així a la Plataforma CATALUNYA DIU PROU impulsora de la campanya de presentació de la Renda a l’Agència Tributària Catalana...Per tant una mostra clara d’una estirada de corda a favor de l’avenç del procés sobiranista, ja que es una de les claus per reivindicar la recaptació d’impostos per part de la Generalitat.

Per altra banda, i recurrentment, hi ha el Sr. Duran i Lleida que mentre assegura que “ara no està pel procés sobiranista”, alguns diputats de CIU, entre ells el Sr. Rull, li han tocat el crostó i creuen “que tenim un problema” i “la cosa grinyola”...doncs si, aquest individu és un problema i, per CDC , dels grossos!!...Tranquils, però, ell solet ja va anar ahir a Catalunya Ràdio i, en l’entrevista amb Manel Fuentes, va plorar perquè el critiquen, fins i tot portava paperets amb els greuges que li han etzibat els seus socis. Les seves paraules ho deixen palès... "Insòlit, és la primera vegada que un consell nacional critica el secretari general d'un partit, crítica que cal respectar, i que en tot cas per mi es basa en una sèrie d'afirmacions que no són reals, dir que jo creo ombres o sospites sobre la celebració o no de la consulta, crec que va quedar prou clar al llarg de l'entrevista, més enllà que digui i que recordi, que no ha d'haver-hi pressa”...amb aquestes paraules Duran deixa clar que la consulta pot ajornar-se, que s’ha de celebrar dins el marc legal i, ara com ara, podria passar que s’hagués d’endarrerir més enllà del 2014 . 
 
Mentrestant, el Secretari General d’Unió Democràtica, Josep Maria Pelegrí, surt en defensa del seu “mentor” instant a que cessin les amenaces polítiques a Duran i exigint el dret a discrepar d’Unió... Quina colla!!! De totes maneres, i a rel de les constants sortides de to del dirigent d’Unió, caldria que el Sr. Mas no el justifiqués cada vegada que parla... Una “arronsada” en tota regla.

Qui segueix estirant la corda és Oriol Junqueras, que el dilluns va instar al Sr. Mas a no rebaixar els impostos del 54% al 10 % als casinos per tal de fer més atractiu el projecte de Barcelona World, una proposta que pretenia fer més competitiu el centre de joc. Si CIU es queda sol davant aquest supòsit, haurà de negociar amb el PP que ha negociat el mateix pel complex d’Eurovegas a Madrid. Per tant, al no haver-hi cap possibilitat de suport per part de les esquerres, ja que tots els partits ERC, PSC i ICV s’hi ha oposat ferventment. En aquest tema, també hi ha posat cullerada de nou el Sr. Duran i Lleida, que s’oposa a recuperar l’impost de successions i a rebaixar l’impost sobre el joc, ja que creu que moralment és incompatible. S’arronsarà de nou el MHP de la Generalitat i anirà a pactar amb la Sra. Sánchez Camacho? Cal prioritzar el negoci del joc ?

I el Sr. Tremosa, per la seva banda, ha titllat al PP de ridícul a l’oposar-se a reconèixer Kosovo i ha advertit al Sr. Vidal -Quadras que amenaçar amb enviar les forces policials a retirar les urnes després de la consulta “no és una imatge pròpia del segle XXI”... Totalment d’acord, però recordem que el seu partit, CIU, acaba de desestimar una Declaració Unilateral d’Independència...no és una mica contradictori?

Per acabar, tenim la Delegada del Govern a Berlín, Mar Ortega, “nebodíssima” de la Sra. Joana Ortega, Vicepresidenta del Govern de la Generalitat i consellera de Governació i Relacions Institucionals ( diputada des de l’any 2006). La Delegada del Govern a Berlín ha emprat el discurs de la “por” , que tant li agrada a Duran i Lleida, per dir que el govern alemany “no serà tant bo amb una consulta no pactada”...Potser és la fillola d’en Duran i rep la mona per Pàsqua? ... Una altra mostra de la poca cohesió d’aquesta coalició que trontolla per tot arreu. Crec que si aquesta noia ens ha de representar a Alemanya, anem venuts!!!

Entremig de tanta discòrdia, i més que n’hi ha, hem sabut que el Pacte Nacional pel Dret a Decidir es posarà en marxa el 26 de juny i comptarà amb unes 25 entitats i organitzacions de “signe molt divers” i on se’n poden afegir de noves. El Pacte Nacional pel Dret a Decidir és una plataforma transversal entre entitats i partits per treballar conjuntament de cara a la Consulta. Aquí és on les entitats tindran una nova oportunitat d’ESTIRAR a la classe política, donat la legalitat de la Consulta.

Acabant també amb Albert Einstein, i si no ens posem les piles TOTS a l’hora de construir , “Tindrem el destí que ens haguem merescut”.