Per donar i per vendre!

 


OPINIÓ
Magda Picañol Oliva. 

'L’egoista seria capaç de prendre foc a la casa del veí per fregir un ou'.Avui començo amb aquesta frase de Francis Bacon (filòsof de l’Edat Mitja ) per tal de fer una reflexió sobre els comentaris i “sentències” que vénen del Govern central i de la caverna mediàtica. Un Govern que ja ha dit clarament que farà tot el què estigui a les seves mans per aturar el procés sobiranista i que s’omple la boca, quan interessa, parlant de legalitat i democràcia. Un Govern que té altres prioritats i que no aporta res, està impregnat de casos de corrupció i té un president mancat d’arguments per tirar endavant i responsabilitzar-se dels problemes de la seva ciutadania espanyola , que no la nostra.



En tot el què llegim, sentim i escoltem podem dividir les persones en tres grups i segons els seu llenguatge i formes, deixant de banda si en compartim el contingut o no. Vull parlar de  gentalla, personatges i persones.


Quan parlem de “gentalla” hem de fer esment i donar un cop d’atenció a gairebé a tots els membres del PP, alguns diputats d’altres partits i els periodistes de les cadenes i diaris descaradament “espanyolistes”. Com a ciutadans, no podem permetre que surtin a la llum frases com les següents, i menys per part d’un Govern que ha perdut tota credibilitat al món i, sobretot a Europa on té el rècord d’incompliments ( 99 en concret ) de la legislació comunitària.  Posarem alguns exemples esfereïdors:


- Fàtima Báñez, PP ( Ministra de Treball ): “ Anar-se’n fora a treballar és una experiència positiva” ...Si ho és senyora, però quan s’ha de fer per obligació deixa de ser-ho , perquè no s’aporten solucions, i a qualsevol preu el jovent ha de  sortir d’un país que s’enfonsa. Jo li diria que té un problema, i si enviem el problema fora en lloc de buscar-hi sortida , així ens en rentem les mans. Ara ho considera “mobilitat exterior”.

- Mª Dolores de Cospedal, PP ( Secretària general del PP ): “ La violència es tornarà contra els que l’estan exercint “ i compara els escarnis amb el “nazisme”. Com pot dir això una senyora que representa un partit fundat per un franquista i que s’ha negat sistemàticament a condemnar el franquisme ( recordem que el franquisme neix del “nazisme” ). Aquesta mateixa senyora, segons va publicar La Vanguardia, digué el següent: “ Els votants del PP paguen la seva hipoteca, mentre que la resta fa servir excuses vagues “. Els hi ha preguntat a tots els seus votants, que cada vegada seran menys, si poden arribar a final de mes?

- José López Orozco , PP ( Alcalde de Lugo ): “ Les dones deixen de ser feministes quan es casen”, que ha de saber ell de les dones !!!! A més recordem que està imputat pel cas Pokemon.

- Vicente Martínez-Pujalte , PP ( Vicepresident del Govern) : “ els hi vindria millor la dació en pagament, així es podrien comprar un pis nou” ...em sembla una falta greu de respecte a tota la gent afectada pels desnonaments i donant suport a la gran rialla de Cospedal: els hipotecats volen la dació en pagament per fer negocis comprant pisos”...bé, sense comentaris.

- Elena Valenciano, PSOE : “ No és veritat que els bancs ens vulguin ofegar” i, això, quan hi ha constància tant a la premsa com a les xarxes de les pressions que van rebre per part de la Banca al provar d’aplicar la seva política de dació en pagament i la compensació als afectats per les preferents. En lloc de denunciar-ho, en fan defensa?

-  Toni Cantó , UPyD ( Diputat al Congrés ): “ No he vingut a la política a fer amics i a quedar-me; em sento més lliure “...Ni que ho juris noi, les teves constants sortides de to quan has parlat dels “toros”, dels catalans i, ara, compares la immersió lingüística amb la pederàstia i afirmes que el model d’escola catalana és feixisme lingüístic. No entenc perquè una revista anomenada “cultural” com és Jot Down té l’estomac d’entrevistar aquest tipus de gent.

- Jiménez Losantos ( periodista, que ha estat criticat per la majoria, ha estat expulsat de varis mitjans i, ara, diuen que ha fet renéixer Intereconomia) : “ Catalunya és un càncer a extirpar”...crec que sobren els comentaris, però que no es preocupi que marxarem solets. 


Vistes aquestes perles, em pregunto, on està la classe política que ens ha de defensar com a poble menystingut, com a societat maltractada? Quina imatge estem donant al mon aguantant dins un país com aquest? Com podem deixar que aquesta “gentalla” decideixi per nosaltres?

Els tema és molt seriós i crec que ja ha arribat a uns límits de vulgaritat inadmissibles.

Per altra banda hi ha els “ personatges” que normalment són periodistes, pseudo-periodistes, “ opinadors”, revolucionaris mediàtics, i, entre ells algun polític de segona,  que fan “pallassades” i diuen tota mena de tonteries  per tal de fer pujar l’audiència del programa que els hi paga. N’hi ha uns quants al meu entendre, però els que he seguit més són: Jordi Cañas ( Diputat de Ciutadans), Xavier Sardà ( periodista ), José Miguel Villarroya ( periodista ), Rafael López Diéguez ( advocat i secretari general d’Alternativa Española ), Salvador Sostres ( escriptor i periodista ), i una llarga llista que per la seva formació i experiència crec que a vegades s’abandonen a la grolleria.

Finalment, el meu agraïment a les “ persones” que, independentment de la seva ideologia són educats, tolerants, tenen arguments, són crítics quan cal i rectifiquen quan és precís. Els deixo pel final amb intenció, doncs la llista és molt llarga, començant pel nostre poble que camina amb pas ferm cap a la llibertat sense entrar en el joc del Govern, la nostra gent, la majoria dels nostres polítics, periodistes i tanta gent que de ben segur sap que forma part d’aquest grup. PER A TOTS ELLS AQUESTA FRASE:


La natura fa que els homes ens assemblem uns als altres i ens ajuntem; l’educació fa que siguem diferents i que ens allunyem ( Confuci, pensador xinès. L'essència dels seus ensenyaments són la bona conducta en la vida, el bon govern de l'Estat (caritat, justícia, i respecte a la jerarquia) ).