A la tercera, va la vençuda!!!

 

Bon dia i bon dilluns internautes. Segons l'escriptor francès François de la Rochefoucauld : 'Tres classes hi ha d'ignorancia: no saber allò que hauria de saber-se, saber malament allò que se sap, i saber el que no hauria de saber-se'. I comencem d'aquesta manera perquè malgrat que la ignorància acostuma a ser atrevida, com deia el meu avi, és insòlit que determinats mitjans o periodistes no només no saben història sinó que a més tampoc contrasten i es documenten a l'hora d'elaborar la informació, dos principis bàsics inculcats des de les facultats de periodisme.

En aquest sentit, i malgrat l'anacronisme d'algun mitjà escrit que situava la proclamació de la república el 1938, cal fer esment d'aquesta efemèride perquè després de 82 anys el sentiment republicà està cada vegada més a flor de pell per uns, i posa la 'gallina de piel' a uns altres, com deia el mític Johan Cruyff. Si més no, ahir tornaren a veure's més banderes republicanes que mai, especialment a Madrid on es manifestaren milers de persones per la capital d'Espanya, amb crits antimonarquics i demanant la proclamació de la tercera república.

Al marge d'aquestes proclames, el President Artur Mas ha estat aquest diumenge al Baix Llobregat per tal d'iniciar una campanya pel dret a decidir. L'elecció d'aquesta comarca no ha estat perquè sí, ja que és un dels territoris on tradicionalment hi ha menys partidaris de tenir un estat propi. Per la via econòmica i davant d'unes 700 persones, Mas va fer pedagogia dels comptes de la Generalitat i va refermar-se en la idea que Catalunya no només fa front a la crisi econòmica sinó també a la sagnia provocada pel dèficit fiscal.

En aquest acte, el president també va oferir un titular que no a tothom agradà i és la renúncia a la Declaració Unilateral d'Independència (DUI). Aquesta decisió no sabem si es mantindrà fins al final perquè de ben segur que quan des del govern espanyol es PROHIBEIXI la consulta, aleshores l'única via possible serà la DUI des del Parlament de Catalunya. Un fet d'altra banda, que no seria únic ja que molts països han optat per aquesta via i ningú s'ha esquinçat les vestidures. Segurament la via de la consulta pot ser més participativa i tingui més suport internacional, però no es pot descartar l'altra titllant-la de poc democràtica quan hi ha majoria sobiranista a la Cambra, escollida democràticament.

Interessant l'anàlisi que fa la Fundación FAES, presidida per José María Aznar de la situació espanyola. Segons els Think Tank popular, el PP està perdent la batalla als carrers i hauria de fer un gir en la política informativa i fer reformes més ambicioses per tal d'evitar un desgast imparable que els podria allunyar del poder. Un dels talons d'Aquil·les és la revolta social contra els desnonament i els famoses 'escarnis' que estan patint els parlamentaris populars per part de la Plataforma d'Ada Colau. En aquest afany de treure pit i no voler escoltar, Dolores de Cospedal titllava aquestes pataformes de nazis, totalitaris i sectaris. Ja cal que es calcin perquè amb qualificacions com aquestes els mesos que venen seran molt calents i no només pel clima. Potser que aquesta senyora mires més el que diu per la boqueta, perquè només cal que miri dins el seu partit i segur que encara trobaràn algun excombatent de la División Azul que lluità a Rússia amb l'exèrcit d'Adolf Hitler.



I acabo amb la perla del dia. Segons publicava El Mundo aquest cap de setmana, el govern de Mariano Rajoy estaria preparant una llei orgànica que permetria l'aforament de la família reial. Això vol dir que només podrien ser jutjats pel Tribunal Suprem, a excepció del rei que, com a cap d'Estat, té immunitat total.

Monarquia que, malgrat pesi a alguns, fou imposada pel General Franco, proclamant l'actual rei com el seu hereu. Per aquells que encara dubten, permeteu-me acabar amb una cita d'Antonio Gala : 'La dictadura es presenta cuirassada perquè ha de vèncer. La democràcia es presenta nua perquè ha de convèncer'.