10 Milionets exempts de retallades





Bon dia i bon dimarts internautes. Marcel Mart un reconegut polític luxemburguès va escriure, no sense ironia, 'La millor font d'informació són les persones que han promès no explicar-la als altres'. No sabem si amb aquesta idea els serveis d'intel·ligència espanyols (CNI) han començat una campanya per acabar amb les aspiracions sobiranistes catalanes. Segons revela la revista Interviu, el projecte 'Horizonte después', estaria exempts de les retallades pressupostàries i comptaria en un primer moment amb 10 milions d'euros que es destinarien a executar diverses fases per finiquitar allò que tanta por fa a Espanya, quedar-se sense Catalunya, o si més no, sense la solidaritat dels seus dinerons.

Parlant de secrets, segons fonts ben informades el passat diumenge tingué lloc a Madrid una reunió secreta entre Artur Mas, Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro. En aquesta, abordaren el projecte de reforma de la Constitució que el PSOE estaria elaborant, això sí, sense contemplar el dret a decidir dels catalans, no fos cas que els catalans diguéssim que sí, i això malgrat el PSC, els socialistes espanyols ni ho contemplen ni s'espera que ho facin. Si més no, veiem que el President de la Generalitat està movent fitxa i segueix mantenint diversos contactes amb diferents estaments i personalitats.

De la capital del reino al cap i casal de Catalunya. Feia dies que no escoltàvem la líder del PP, especialment des que esclatà l'escàndol d'espionatge de Método 3. Ahir però va sorprendre a propis i estranys al afirmar que seria bo pel país que CiU trenqués el pacte de governabilitat amb ERC i pactés amb el PSC, ja que suposaria un mal menor. Al marge del titular, aquestes declaracions no deixen en una posició còmode als socialistes catalans, perquè significa que no hi ha tanta distància entre els populars i el partit del carrer Nicaragua.

Després d'uns dies de descans torna el serial 'detectivesc' a les portades. Segons publica avui El Periódico i El Mundo, el Barça hauria pagat un informe a Método 3 per espiar 2 regidors d'UDC a Sant Cugat. L'inductor, com no, Xavier Martorell, actual director d'institucions penitenciàries i ex president de Convergència en aquesta ciutat del Vallès. Martorell segueix esgotant la seva credibilitat i torna a suposar un escull per la treba, almenys de cara a la galeria, que hi ha entre Convergència i Unió. Veurem si aquest nou míssil té repercussió entre els socis de la coalició.

I la perla del dia, ens la porta Mariano Rajoy, que finalment després de reunir-se a La Moncloa amb el primer ministre britànic, David Cameron, va comparèixer en roda de premsa. L'insòlit és que ho feu de cos present, és a dir, sense pantalla de plasma. No sabem si és que estava espatllada i això va obligar el gran Mariano a fer una aparició estelar en la que va reiterar que Catalunya i Escòcia no tenen res a veure. Això sí, va acabar manifestant el seu ple suport al monarca, després que no sentessin massa bé, la seva manca de recolzament quan s'imputà a la infanta. Manca de suport que també reflectia l'enquesta publicada pel diaria El Pais, el passat diumenge.


En fi, sabeu guardar un secret? Doncs jo també ;-)