Pensament Únic

 




Bon dia i bon dimarts internautes. Un dia com el d'avui, el Capità Haddock diria 'Per mil milions de llamps i trons!!' Ben segur que aquest és un dels renecs que bé pot haver sonat a la seu de la Fiscalia General de l'Estat després de llegir les declaracions del fins avui Fiscal en Cap de Catalunya. Com ja apuntàvem ahir a La Mossegada, la destitució de Martín Rodríguez Sol estava gairebé cantada, coneixent el tarannà del seu cap directe, Eduardo Torres-Dulce, nomenat directament pel govern de Rajoy. En aquesta Espanya que no només retalla pressupostos sinó també en llibertats individuals com el dret a la lliure expressió. De fet aquest existeix, ara bé, altra cosa és el que pugui passar després de desviar-se un mil·límetre del sistema.

Aquesta ha estat el pecat mortal que ha comès Rodríguez-Sol, un fiscal de caràcter conservador que ha gosat dir que avalaria una consulta pel dret a decidir dins la legalitat. Menys mal que no va dir que era independentista que sinó enlloc de cessar-lo l'haurien cremat públicament. 

Però aquest no és l'únic aspecte que ha molestat la Fiscalia i el govern central, perquè aquest mateix fiscal va cometre dues faltes gravíssimes fa pocs dies. Primer desautoritzà el famós informe de la UDEF publicat per El Mundo sobre els suposats comptes de Mas i Pujol a Suïssa. L'altra pecat fou assistir a la cimera anticorrupció impulsada pel President de la Generalitat.

És doncs paradoxal pensar en aquells que des de la ignorància fan ús del dit acusador titllant als nacionalistes de fomentar el Pensament Únic excloent aquells que no pensen com ells. Aquest fet demostra una vegada més que vivim temps convulsos que ens apropen cada vegada més a aquella època en blanc i negre en que els segells sortia un senyor calb, amb bigoti i cara de pocs amics.

Acabem l'editorial no sense certa dosi d'esperança, malgrat els pronòstics tan negatius d'un dels pocs economistes que diu les coses clares. En aquest sentit i segons publica el diari Nació Digital Esquerra ja estaria planificant l'estratègia per tal de fer una Declaració Unilateral d'Independència, donat que és molt probable que el juliol d'enguany el govern espanyol prohibeixi qualsevol tipus de consulta o referèndum pel Dret a Decidir. Així que la formació d'Oriol Junqueras no descarta aquesta via o bé celebrar eleccions plebiscitàries. Com diu la dita catalana: 'Si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit'.