No diguis blat...

 


Bon dia i bon dijous internautes. 'No diguis blat fins que estigui al sac i ben lligat' , aquesta és la màxima que deuen haver pensat des d'Unió Democràtica de Catalunya al conèixer la sorpresa que els donà ahir l'Audiència de Barcelona. Finalment, l'empresari andorrà Fidel Pallerols i dos exalts càrrecs del partit democristià hauran d'anar a la presó, ja que els magistrats han considerat que seria obscè que els acusats no anessin a la presó amb el panorama de retallades i escàndols de corrupció.
Així que malgrat els esforços de Duran i Lleida, sembla que el sac que contenia el pacte amb la fiscalia, tenia un forat ben gros, que ha permès no commutar les penes de presó.

Mentrestant, a la capital d'Espanya el ministre de Justícia que fins fa poc era considerat el més light del PP, carregava contra el Fical en Cap de Catalunya. Segons Alberto Ruiz Gallardón, Martín Rodríguez Sol no hauria d'haver intervingut en el debat polític català ni posicionar-se. El més escandalós del cas és que poc temps abans de la dimissió foçada del fins ara fiscal, el ministre va reunir-se, per planificar l'estratègia seguir, amb Eduardo Torres-Dulce, Fiscal General de l'Estat i Dolores de Cospedal, secretària general del PP. Una mostra més de la particular visió que el Govern de Mariano Rajoy té de la separació de poders.

Tornant a casa nostra, CiU repren el seu joc a dues bandes. Entretant proposa un acord amb les altres forces del consistori badaloní per fer fora Xavier García Albiol de l'Alcaldia, a Barcelona acaben pactant amb el PP el desbloqueig d'una partida d'inversions per la ciutat comtal en aquest 2013. Una política ben distant l'una de l'altra, en la qual potser tampoc hi estava massa d'acord l'exconseller Lluís Recoder. El també exalcalde de Sant Cugat anuncià ahir la seva renúncia a l'acta de diputat per dedicar-se íntegrament a l'àmbit privat i a l'ensenyament. A ningú se li escapa, que Recoder no estava precisament d'acord amb les últimes decisions de privatitzacions del govern català ni tampoc amb la línia impulsada per Artur Mas vers la transició nacional.

I acabem amb parlant de la Corona i la Corinna. Atenció al que pública avui El Confidencial.com, perquè si es confirma suposa un nou escàndol de la monarquia. Segons llegim, la Casa del Rei hauria pagat les reformes de la casa de Corinna a El Pardo amb fons públics. Unes obres que haurien costat més de 2 milions d'euros per tal que la princesa i el seu fill visquessin amb totes les comoditats i a quatre passes del Palau de la Zarzuela.

Sense perdre el fil, Izquierda Unida ha presentat una bateria de preguntes al govern sobre si són certes les informacions que apunten que Corinna zu Sayn-Wittgenstein, amiga íntima del rei Joan Carles, hauria estat protegida durant aquests anys pel Centre Nacional d'Intel·ligència. Veurem com responen o s'acullen al secret ja que la Monarquia no està afectada per la desdibuixada Llei de Transparència.

Notícies que no ajuden precisament a millorar la imatge tan degradada de la primera institució de l'Estat, i menys ajudarà la publicació imminent del nou llibre d Andrew Morton, autor entre altre de la biografia de Lady Di. L'escriptor anglès presentarà aviat una obra que explica fil per randa totes les amants que ha tingut el monarca al llarg dels anys, algunes amb nòmina a càrrec de l'Estat pels serveis prestats a la pàtria.