'Vaya torito, ay torito guapo'


 



Bon dia i bon divendres internautes. El mític i ja desaparegut, José Luis Cantero Rada, més conegut com 'El Fary' feu popular una cançó anomenda 'El Torito guapo' que pel que sembla torna a estar de moda, no només a les pel·lícules de Torrente sinó que també als ipod's dels dirigents del PP. Aquest retorn i caspós al blanc i negre el veiem ahir al Congrés al aprovar-se, per àmplia majoria, la Inciciativa Legislativa Popular (ILP) que demana convertir la Fiesta Nacional en 'Bé d'Interès Cultural'.

Aquest fet que pot semblar anecdòtic no ho és, si tenim en compte que el mateix dia, els diputats del PP passaven el corró sobre la ILP que demanava la dació en pagament en els nombrosos casos de desnonament. En canvi, amb l'aprovació anterior, les corrides de toros tornaran a celebrar-se a Catalunya passsant per sobre de la llei aprovada per la cambra catalana. Curiosament, el retorn de la tauromàquia al Principat podria tenir com a data el mes de setembre, en què també se celebra la Diada Nacional de Catalunya.

Al marge d'aquestes consideracions, el cas Bárcenas segueix erosionant la ministra de sanitat, Ana Mato. Segons expliquen fonts internes del PP, són moltes les veus que demanen el seu cap i això podria provocar la primera crisi de govern amb el cessament i nomenament de varis ministres, entre altres el de la reina del confeti. Relacionat amb aquest tema, l'empresa que hauria venut el confeti per les festes d'aniversari dels fills de la ministra, han dit que realment el client era el GETAFE FC i que es tracta d'un error informàtic en la factura. Si la informàtica parlés...

I mentrestant els jutjats segueixen treballant a tota màquina. Mentre el jutge Pablo Ruz pregunta a la fiscalia si cal col·locar una polsera de seguiment al rei dels sobres B per evitar la fuga, la premsa madrilenya treu a la llum un altre pagament fantasma a l'empresa Nóos. A partir de diverses investigacions es vincula l'empresa règia i la fallida campanya del Madrid 2016, impulsada des de l'Ajuntament de Madrid, que hauria pagat o regalat 140.000 Euros per 'ajudar a perfilar el lema de la candidatura olímpica'. Si el jutja tira de veta, val més que s'encomani a San Cucufato perquè del suposat assessorament tampoc se'n guarda documentació.

I la perla per acabar, un símptoma que el govern no sap per on va i navegar sense rumb i criteri, el trobem amb les paraules de Beatriz Viana, Directora de l'Agència Tributària, que ahir responia en roda de premsa les preguntes sobre l'acolliment de Luis Bárcenas a l'amnistia fiscal. Els micròfons novament van tornar a traïr la responsable, ja que sense adonar-se que no estaven apagats va comentar: 'no sé ni el què he dit, em treuran qualsevol barbaritat'. Tenia raó, ja li hem tret aquesta.