Federalista o Republicà?

Bon dia i bon dijous internautes. Espectacular el cop d'efecte de l'encara líder del PSC, Pere Navarro, el qual deixà l'auditori de la Cambra de Comerç de Barcelona amb la boca oberta. Unes declaracions que versaven sobre la necessitat que el rei Joan Carles abdiqui a favor del príncep Felip. En una intervenció gens improvitzada, que va sorprendre a propis i a estranys, va demanar que el l'hereu de la Corona impulsi una nova transició i es modernitzi, perquè si no, els ciutadans poden optar per altres formes de govern com la república.

Des d'aquest espai mossegador, sempre m'he permès la llibertat de criticar Pere Navarro, però en aquesta ocasió ha fet un pas endavant i valent, que ha causat malestar en el PSOE, no només per l'abdicació sinó també per la defensa que ha fet del Dret a decidir, pactat amb l'Estat. Per tant, en aquest cas sí que aplaudim Pere Navarro, que per cert es va definir com a republicà curiós que defensa la institució monanquica, i a casa fins ara pensàvem que només era un federal sobrevingut.

Ara bé, els socialistes catalans tenen altres problemes sagnants amb el cas d'espionatge. Segons informa la Cadena Ser, la policia hauria trobat dos dossiers del PSC amb encàrrecs de l'exsecretari d'organització, José Zaragoza, que cada vegada li compliquen més la seva credibilitat. Un fet que m'aventuro a dir que podria derivar en noves querelles o bé en la pròpia dimissió del dirigent socialista.

Al marge de l'espionatge, l'actualitat segueix el seu rumb cap a la capital de l'encara Reino. La jornada passada es celebrava al Congres de Diputats el primer debat de l'estat de la nació del president Rajoy. El president del govern va centrar el seu discurs en dos eixos, l'economia i la lluita contra la corrupció amb un gran pacte d'estat. En aquest segon punt va anunciar una legislació més dura i contundent. Des de la prudència vaticino que no serviran per res noves lleis perquè com ja fa uns segles digué el Conde Duque de Olivares, una cosa són les lleis i l'altre el reglament per aplicar-les.

Rubalcaba tampoc va acabar de convèncer amb un discurs, més aviat fluix i gris. El més detacat fou la demanda de reformar la Constitució, per tal de solucionar el problema de Catalunya i definir millor les competències que han de tenir les autonomies. Mentre a Espanya es continui pensant que Catalunya és un problema i no una solució, van pel mal camí i no fan més que incrementar l'independentisme entre la ciutadania.

I ara un consell tecnològic pels líders dels dos principals partits espanyols, perquè tant Rajoy com Rubalcaba, s'haurien d'apropar més al que pensa el carrer i tenir una visió més clara i diàfana d'allò que passa als pobles, viles i ciutats. Per tant, els recomano que siguin els primers a comprar les ulleres que Google comercialitzara aviat que incorporen la REALITAT AUGMENTADA, a veure si així se centren d'una vegada i no eludeixen allò que realment preocupa a la gent.

I finalitzo La Mossegada d'avui denunciant un fet que ens fa posar les mans al cap. Amb el darrer escàndol sobre el fals etiquetatge en que es fa passar la carn de cavall per vedella, resulta que s'han retirat del mercat milers de tones de menjar en bon estat i acabaran destruint-se. Malauradament, els que decideixen s'han posat novament la bena als ulls, obviant les persones, cada cop més nombroses, que cerquen menjar als contenidors d'escombraries. Això no és demagògia Senyors, es pura realitat, tal com publica el diari El País.