Per ells, també som Nazis

Bon dia i bon divendres internautes. Avui tampoc fem festa en aquest blog, perquè per molts la festa nacional de Catalunya no és precisament el 12 d'octubre, sinó l'onze de setembre. Tot i això, cal respectar la llibertat que tenen els ciutadans vers els seus sentiments, ja que aquests han de sorgir de forma natural i no imposar-los.

Fent ús del santoral, resulta que avui també és Sant Eustaqui, el mateix nom que reb aquell conducte aplanat de l'orella mitjana. Orelles que no deuen fer servir massa des de Madrid perquè cada dia escolten menys Catalunya, si tenim en compte el festival de disbarats que ens ofereixen els ministres de l'executiu espanyol diàriament.

Per si no en teníem prou, ahir ens titllaven de malalts mentals i nazis. El dret a la discrepància i a pensar diferent del que fins fa poc era políticament correcte, es veu que només és patrimoni d'uns i no dels altres. Volent matitzar el que havia dit, el ministre de la 'deseducació' José Ignacio Wert deia que si algú s'havia ofès per les seves paraules respecte a l'espanyolització de les escoles és que tenien problemes mentals.

Per afegir més llenya al foc, un altre ministre, García-Margallo comparava el nacionalisme català amb el marxisme i el nazisme. Que poc escolten la ciutadania i quina democràcia més feble és la que fomenten amb acusacions d'aquesta mena. Feble perquè mentre Espanya accepta el referèndum d'Escòcia, no ho fa amb el que volen la majoria dels catalans, basant-se en que ha estat el Parlament Britànic el que ha autoritzat aquesta consulta. Ara bé, no ens pensem que la independència d'Escòcia tindrà dret a votar-la tothom, perquè ni anglesos, galesos, nord-irlandesos o ciutadans de la Commonwealth passaran per les urnes, donat que és una decisió pròpia dels escocesos. I malauradament aquesta extrapolació democràtica i raonable costa molt d'acceptar a Espanya.

Parlant d'econòmia, ahir també se'ns acusava des del govern central d'estar frenant la recuperació econòmica, perquè les nostres reivindicacions legítimes no cotitzen als mercats i perjudiquen greument la imatge d'un país, que per cert, no sap ben bé si necessita un rescat o no. Potser espera que les eleccions basques i gallegues il·luminin els savis del govern i aleshores facin el pas. El problema és que això pot passar-los factura, com ja els va passar a les passades eleccions andaluses en que es produí un gir inesperat.

De fet, aquest nacionalisme recalcitrant que ens venen mostrant des de la meseta, no és massa patriòtic tenint en compte que avui celebren la Fiesta Nacional i en canvi els comerços resten oberts. Paradoxes i contradiccions d'aquesta cosa estranya anomenada Espanya.