Emancipar-se

Bon dia i bon dimarts internautes. El debat sobiranista continua centrant la informació política del país, especialment ara que ja hi ha data per a les eleccions al Parlament. Ahir Vivianne Reding, Comissària europea de Justícia deia en una entrevista a un diari sevillà que, enlloc consta que Catalunya hauria de ser expulsada de la Unió Europea en cas de separar-se d'Espanya. Aquestes declaracions d'una de les juristes més importants contradiuen les veus de molts dirigents del PP que, asseguren que el nostre país no tindria cabuda en el marc europeu.

TV3 entrevistà el President de la Generalitat per parlar de l'actualitat i Artur Mas en la seva línia d'explicar la transició nacional com un procés tranquil i pacífic. Recordà que aquest camí, en positiu, no és per trencar sinó per construir de forma positiva les estructures d'estat que necessita Catalunya. D'aquesta entrevista també destacà la clara vocació europea de Catalunya i el convenciment que Espanya no enviarà l'exèrcit perquè Europa té en el punt de mira l'estat espanyol.

Un fet aquest, que sembla que alguns no tenen en compte, a tenor de les declaracions de varis dirigents populars, que com hooligans o vampirs, s'han llançat a la iogular del president català, despotricant i usant la maquinària de la por per atemorir els ciutadans partidaris d'un Estat Propi. La premsa internacional comença a observar amb estupor el tracte que està patint Catalunya amb afirmacions tan fora de to.

Com si fos un joc de despropòstis, el govern explicava que no és segur que el gener pugui apujar les pensions, ja que abans han d'estudiar com es comportarà l'IPC. Sembla mentida, com la vicepresidenta del govern fa unes afirmacions que pocs dies després han de desmentir. Menys mal que demanen prudència a tothom per no provocar incerteses i inestabilitats que afectin els mercats financers.

Parlant d'economia, el catedràtic Santiago Niño-Becerra, argumentava a 8TV la viabilitat d'una Catalunya independent en què els balanços, tot i el dèficit actual, serien clarament positius, Segons l'economista, serà la Unió Europea qui demanarà a Espanya que deixi que Catalunya faci el seu propi camí, ja que als europeus no els interessa perdre un territori altament productiu.

Un altra perla d'incoherència ens la brinden PP i PSOE, els quals sol·licitaran en breu que la Unió Europea torni a revisar la seva negativa al Corredor Central i li doni llum verda. Una opció que Europa ja va descartar perquè no era viable econòmicament i que potser ara, es torna a plantejar perquè si Catalunya arriba a ser independent es quedaria gran part del corredor del mediterrani.