Només 21 en contra

Bon dia i bona hora internautes. Finalment, només foren 29 els diputats del Parlament que votaren en contra de la resolució que aboga per celebrar una consulta sobre el dret a l'autodeterminació. I dic en contra perquè el PSC va decidir abstenir-se a excepció del fins ara, diputat Ernest Maragall. Un resultat transversal i heterogeni que reforça la decisió de la cambra catalana.


Gairebé al mateix temps, a la capital d'Espanya, Soraya Sáenz de Santamaría responia en roda de premsa que el Govern espanyol impedirà, amb tots els instruments de l'estat, qualsevol tipus de referèndum o consulta i afegia que el Tribunal Constitucional suspendrà la convocatòria ipso facto.



Ahir s'inagurava una de les infraestructures portuàries més importants d'Europa. La nova terminal de contenidors del Port de Barcelona, en que l'empresa xinesa Hutchinson ha invertit 300 milions d'euros. Aquesta però, resta a l'espera, després de més de 15 anys, que el Ministeri de Foment construeixi els accesos, perquè segons diuen la caixa continua estan buida. Aquest acte tingué una anècdota destacada: el President de la Generalitat es perdé la foto de família amb la ministra de Foment i el Rei, ja que Artur Mas va arribar tard després del debat al Parlament, un fet que no sentà precisament bé al monarca que no va quedar-se a escoltar el discurs que Mas va fer sobre la nova infraestructura.

El PSC no guanya per espants entre companys de partit, perquè a banda de l'expresident d'Extramadura, també l'expresident de Madrid comparava la situació actual del castellà a Catalunya amb la que vivia el català en temps del caudillo. I al nord, el Lehendakari Patxi López tornava a titllar d'insolidaris els catalans que reclamen més recursos econòmics, i això ho diu algú que es beneficia del concert econòmic fa més de 30 anys, i sense intenció de que això canviï, es clar.

La premsa madrilenya continua la seva campanya contra el dret a l'autodeterminació. El Mundo demanava sense embuts el retorn de les tropes espanyoles a l'exterior per custodiar Catalunya i a més sol·licitava presó preventiva pel President de la Generalitat per un delicte de sedició. Per si no en tinguéssim prou, ABC predeia un clima de guerra civil similar al viscut en l'època de la Guerra de la Independència amb França. Atenció a la predicció que us faig, que no estranyi a ningú si aviat des d'Espanya es comença a etiquetar als catalans com a Independentistes uns i Demòcrates els altres, i d'aquí a que il·legalitzin els partits partidaris de l'Estat Propi només hi ha una pas.